08 januari 2008

Vanliga frågor om Linköping knitters

Vi har märkt att en del frågor upprepar sig och för att underlätta för er kommer här en sammanställning över vanliga frågor och svar. Finner du inte det du undrar här, eller om du vill ha ytterligare förtydliganden så går det förstås bra att kontakta oss på lkpgknitters@gmail.com

Får vem som helst vara med?Ja, det enda kravet vi ställer är att du är snäll och respekterar människors olikheter. Och så är det ju förstås bra om du är intresserad av stickning.

Behöver jag anmäla mig till träffarna i förväg?
Nej, ingen anmälan behövs, det är bara att dyka upp och slå dig ner.

Kostar det något?Nej, inte annat än fikat på caféet vi sitter på.

Måste man vara medlem någonstans?
Nej, inget medlemskap krävs eller förväntas. Det finns de av oss som är medlemmar i Sveriges stickförening Sticka, men det är minst lika många av oss som inte är med där.

När börjar/slutar träffen?I menyn här till höger finns det tider för våra träffar. Tiderna är mer som riktlinjer, man måste inte vara där när träffen börjar och man stannar precis så länge man känner för. Man kan helt enkelt komma och gå lite som det passar.

Måste man vara bra på att sticka för att få vara med?
Nej, absolut inte! Vi är en ganska stor grupp med mycket spridda kunskaper, intressen, förutsättningar och smak. Alla är lika välkomna och tillför något på sitt sätt. Träffarna är också ett utmärkt sätt att få hjälp om man kört fast, det finns alltid någon att be om hjälp eller diskutera med.

Hur får man kontakt med er?
Det går bra att kontakta oss på e-post lkpgknitters@gmail.com, eller genom att kommentera här på bloggen. Bäst och snabbast information får du på Facebook https://www.facebook.com/groups/169288213130784/
 
Vad är det för typ av människor som kommer på träffarna?Oj, alla sorter! Stickare görs i alla åldrar, kön och storlekar, och det avspeglas ganska tydligt på våra träffar. Vi är helt enkelt en salig blandning människor.

Brukar ni ha speciella teman för träffarna eller det som stickas?
Nej, var och en stickar på det han eller hon känner för. Det är klart att vi inspireras av varandra och att några av oss ibland stickar efter samma mönster, men det är sällan något organiserat utan bara en trevlig slump.

Jag är lite blyg, men ändå nyfiken på att var med, har ni några tips?
Det går alltid bra att ställa frågor till oss på lkpgknitters@gmail.com. Eller så kan du gå och fika på samma café som oss och kolla lite på avstånd först innan du bestämmer dig. Och man behöver inte prata en massa om man inte vill. Det går jättebra att säga hej, packa upp stickningen och delta så mycket eller lite man vill i samtalen.

Hur bildades Linköping knitters?
Hösten 2004 ställde E frågan ”Hur startar man stickcafé?”, och efterlyste stickvänner i Linköping på en e-postlista för stickintresserade. M1 svarade, och efter ett tag nappade ytterligare två stickintresserade på inbjudan. Den 26 november 2004 träffades dessa 4 stickerskor på Linds Café i Linköping. Det var trevligt och man fortsatte att träffas och annonserade träffarna på e-postlistor och i lokala garnaffärer. Efter ett tag började det dyka upp allt fler nyfikna stickare från olika håll. Namnet Linköping knitters myntades och M2 skapade en fin logga åt oss som vi med stolthet bär omkring på våra stickkassar.

Hur länge har Linköping knitters funnits?
Linköping knitters startades den 26 november 2004.

Inga kommentarer: