19 februari 2006

Men varifrån kommer denna fascination för garn?

I fredag samlade vi som vanligt på Waynes Coffee för att avsluta veckan med en stunds stickumgänge. Nåja, ”som vanligt” är kanske inte hela sanningen. För nog var det med lite extra pirr i magen och kanske med något mer genomtänkt klädval än vanligt som vi sjönk ner vid borden med våra stickningar, garnnystan, koppar, scones och andra viktiga saker. Orsaken till detta var att vi väntade besök!

En reporter från Corren anlände mycket riktigt en stund senare och satte igång att ställa frågor, anteckna och fotografera, medan vi pratade, fikade, klappade garner, och bläddrade i stick-böcker och -tidningar.

När Lovisa plockar fram några av sina senaste skatter i form av flera härvor med Eko-bomull och Alpaca börjar vi alla oooha och aaha åt dessa vackra garner. Reportern undrar oskyldigt ”men varifrån kommer denna fascination för garn?”. Jag tror inte att han insåg vidden av frågan, inte ens när 10 stickerskor försökt förklara i munnen på varandra, varför just de var så fascinerade av garn. Men jag tror (och hoppas!) att vi lyckades få fram inte bara varför garn är så underbart, utan också att vi har väldigt roligt tillsammans och vi tycker att det är härligt att, genom vår gemensamma passion för stickning, ha fått möjlighet att lära känna så många olika människor som vi kanske inte hade mött annars.

En och annan maska hanns det faktiskt också med under eftermiddagen, t o m reportern lyckades sticka sitt livs första maskor med hjälp av Mia.

Det är inte riktigt klart när reportaget trycks, men minst ett 20-tal Linköpingsstickare kommer att hålla lite extra koll på Corren ett tag framöver. Förhoppningsvis publiceras reportaget även på nätet så att våra stick-vänner över hela landet kan få ta del av det.

/Maria

Foto: Maud

2 kommentarer:

Désirée sa...

Ingen tvekan, vi gillar grönt!

Mia sa...

Grönt är skönt för ögonen när man stickar. Rött är min favoritfärg men jag blir nästan aggressiv av att titta på stickandet för länge.

Fast såklart om man är van stickar behöver man inte ens titta på vad man gör. Se bara Désirée på bilden. Pratar och stickar samtidigt...