18 juni 2006

Tovning

Linköping knitters medlemmar har nyligen haft en omrösting om vilka workshops de önskar sig under sommaren, och kanske även längre fram. Tanken är att vi ska lära oss saker av varandra och utnyttja vår stora gemensamma kunskapsbank. Vi är ju alla bra på olika saker!Eftersom många visat sig intresserade av tovning hade Elisabeth redan tills idag bjudit in till en workshop, där vi provade på olika sätt att tova. Vi lärde oss en massa nytt, och hade verkligen roligt. Det finns så mycket man kan göra! Vi blev väldigt inspirerade och sugna på att tova mera! På bilderna kan du se lite av det vi pysslade med. Kanske får du också lust att prova?!

Elisabeth hade förberett med hinkar, såpa, pinnvävsjalusi, och inte minst ULL i många glada färger. Gissa om man blev sugen på att sätta igång med detsamma!?


Först gjorde vi provlappar där vi tovade ihop ull i olika färger. Dessa lappar använde vi senare för att klippa bitar ur, till applikationer.


Här hänger hjärtan på tork. Ullen är tovad runt en stomme av tillklippt kökssvamp.


Malin testar att tova ett lite större stycke inlindat i bubbelplast. Vad som göms i rullen är dock hemligt...


Experiment är kul! Elisabeth ville se hur det blev då hon lade in lite Brillagarn mellan ull-lagren. (Det gick bra - och blev snyggt!)


Att nålfilta fast applikationer av tovad ull var verkligen kul! Här är det en fd. ylletröja som blir muddar med fina hjärtan som prydnad.


En torkställning är bra att ha när man tovar, för blött blir det onekligen. Frågan är bara om man kan hänga upp sig själv också?

3 kommentarer:

Stickorren sa...

Så mycket häftiga grejer! Vad kul det verkade!

Mamacat sa...

Det var en underbar eftermiddag idag - och en fin krönika blev det med!

Kristina sa...

Vad roligt ni verkade ha och vad många fina saker det blev. Syns att kreativiteten var hög.