13 september 2006

Sticktåget den 9 september
Jag älskar att åka tåg och jag älskar att sticka/virka! Vilken härlig kombination - och då tillsammans med mina kompisar i Lkpg Knitters.

Vi klev på tåget 08.13, och stickade oss ner till Västervik. Det fanns också matsäckar med godis, grahamsbullar, muffins osv.
09.56 var vi framme i Västervik, och gick nu metodiskt tillväga med att besöka alla affärer som sålde garn. Jag tror vi hittade 5 st. Vi började i en affär där det verkligen fanns högar av garn...och all möjlighet att klämma. I en affär dammsög vi en korg med garn som ingen tittat åt på månader!

Allt detta kräver sedan nya energi-intag, så hela gänget gick till Tant Grön. Där satt vi i några timmar på uteserveringen och fikade, stickade, pratade och njöt av det fina vädret.


15.09 var det dags för tåget hem igen. På hemvägen diskuterade vi vilka andra tågutflykter vi skulle kunna göra. Strax före 17 var vi tillbaka i Linköping och hade haft en hääärlig dag.

/Maud

3 kommentarer:

Inger sa...

Tack alla vänner för en härlig dag.Det var en upplevelse på många sätt.

Mamacat sa...

Vilka härliga bilder! Gillar särskilt bilden från den underbart röriga garnaffären.

Lisa sa...

Vilken underbar idé! Ska snart åka nattåg från Halmstad till Kiruna. Vilket stickmaraton det skulle kunna bli! Jag kan ju ta med mig garn och stickor och inspirera de som sover i samma kupé... Det är ju så trist att sticka själv!