16 januari 2007

Inspirerande och dramatisk stickkurs

I helgen var delar av Linköping knitters på workshop med textilformgivaren och stick-konstnären Britt-Marie Christoffersson, som ordnades tillsammans med Östergötlands ullspinneri.

På lördagen anlände vi till ett bord fullt med garn i alla regnbågens färger och tjocka pärmar med inspirerande provlappar.

Redan vid den inledande presentationsrundan började de andra deltagarna bli nyfikna på vilka Linköping knitters var och hur gruppen fungerade, och vi berättade mer än gärna om hur det började, hur våra träffar går till och om olika utflykter vi har för oss. I Jönköping hade man redan planer på att starta något liknande och ville höra hur det fungerade för oss, och två kvinnor från Tranås konstaterade att det går bra tågförbindelser Tranås-Linköping och funderade på att komma och hälsa på oss någon fredag framöver. Vad kul det är att kunna dela med oss av det här härliga sättet att umgås!

Sedan var det dags att kasta oss över garnerna och börja experimentera själva, något vi alla gjorde med glädje. En härlig stämning rådde hela helgen, prat och skratt blandades av stunder av koncentrerad tystnad. Många erfarenheter delades och kontakter knöts.

Söndagen blev något mer dramatisk på grund av stormen. Strömmen gick tidigt, men vi stickade vidare i skenet av levande ljus. Som tur var hade Ulla-Karin från Ullspinneriet varit förutseende nog att fylla termosarna med tevatten och kaffe innan strömmen gick så att vi kunde fika, men matlådorna fick vi äta kalla. Två träd blåste omkull bara några meter från huset, och vi beslutade att bryta upp en timme tidigare för att kunna köra hem i dagsljus.

Det går också att läsa mer om helgen i Linkmaskans blogg.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vem tog ni kontakt med för att fixa en så trevlig kurs? Vi i Norrköping, Stickpunkten,Hemgården, är jätteintresserade av att göra något liknande! Kanske kan vi slå oss ihop med Vetestickorna också, vem vet!
Hälsn
stick-kine@hotmail.com

Elisabeth sa...

Hej Kine

Kursen arrangerades av Östergötlands Ullspinneri. Det blir en kurs den 3-4 febr, hör av dej till dem, det kan bli återbud! Eller så är det så många ytterligare intresserade att de gör ytterligare en kurs?

Elisabeth sa...

Hej Kine

Kursen arrangerades av Östergötlands Ullspinneri. Det blir en kurs den 3-4 febr, hör av dej till dem, det kan bli återbud! Eller så är det så många ytterligare intresserade att de gör ytterligare en kurs?

Anonym sa...

Hej!
Vet ni om man kan köpa kompendirt separat?