18 mars 2008

Garnshopping i och kring Linköping

Eftersom vi ibland får frågor om garnutbudet i Linköping kommer här en liten sammanställning över de butiker som finns:

I centrum

Garnverket
Storgatan 54, Linköping

En relativt nyöppnad garnaffär som fyllt ett hål på Linköpings garnkarta. Här kan man hitta garner av fin kvalitet och många märken som Linköpingsstickare tidigare fått handla på annan ort. Här finns bl a Araucania, Ateljé Huskroken, Colinette, Ekologisk ull från Gotland,Ekologisk bomull från peru, Malabrigo, Noro, Plassard, Rowan, Morjärv, Östergötlands ullspinneri, banangarn och silkesbandgarn från ett kvinnokoperativ i Indien. Dessutom har de välbesökta stickcaféer på onsdagar jämna veckor 17-19 och erbjuder diverse kurser.


Hemslöjden
Storg. 41, Linköping

I Hemslöjdens butik hittar man massor med vackra saker och där finns mycket inspirerande för slöjdintresserade. Hemslöjden har tyvärr inte så mycket garn, men där finns ett fint urval av bla Östergötlands ullspinneri och Yllets lingarn. Samt även en del annat slöjdmaterial som tex ull och filtningsnålar, trådknappar, väv-, broderi- och knyppelgarner, nålbindningsnålar, slöjdböcker mm. Hemslöjden erbjuder även en mängd slöjdkurser.

GarnNetto
Nygatan 38
, Linköping

Garn-Netto är en liten butik med mycket garn. De erbjuder en mängd basgarner från tex Garnstudio, Hjertegarn, Sandnes, Indiecita, Kinna Textil, Coats, Marks & Kattens mfl. Här finns även gott om mönsterpärmar att bläddra i.

Berg & Granboms Handarbetsaffär
Bokhållareg. 2, Linköping

Berg & Granboms är en handarbetsaffär och erbjuder lite allt möjligt på det temat – broderier, knappar, pappersgarn, nålfiltnings-kit mm. Och på senare år har deras garnhyllor blivit fler och innehåller tex Järbo, Regia, Coats samt en del effektgarner, glittertråd mm.

Duraflex Garn
Storgatan 32, Linköping

Duraflex garn håller till i en källarlokal bredvid Bokia. De har en mängd billiga garner av olika kvaliteter och märken och har ofta reakorgar och specialerbjudanden. Här kan man bland annat hitta garner från Sandnes, billigt bomullsgarn i många färger och grovlekar samt en del handarbetsmaterial, tygstuvar mm.

I närheten

Östergötlands ullspinneri
Storeryd, utanför Ödeshög

Strax utanför Ödeshög håller Östergötlands ullspinneri till. Där möts man av Ulla-Karin och Börje som driver spinneriet och har möjlighet att handla deras fina garner, filtar, kläder mm samtidigt som man i bakgrunden hör bräkande får eller ett svagt brummande från spinneriet. Förutom Visjö, Karamell, Pälsullgarn, DoRedo mm finns där ofta korgar med andrasortering och mindre partier av färg- eller spinnexperiment som inte går att hitta någon annanstans. Butiken har öppet på fredagar och lördagar, eller efter överenskommelse.

Drottning Omma
Smedjegatan 18, Ödeshög

Här finner man vackra angora- och ullgarner från Sjönäs angora samt en del av Östergötlands ullspinneris garner. Förutom garner erbjuds hantverk i bla keramik, glas och smide samt en del godsaker som tex chokladpraliner och te. De erbjuder även en mängd olika kurser i bla växtfärgning, ullkännedom och tovning. Under vinterhalvåret har de öppet fredag-söndag och under sommarhalvåret alla dagar.

7 kommentarer:

Jenny sa...

Vill gärna flika in att Garn-Netto har utmärkt service och att deras sortiment även innehåller Sublime, Hjerte-Garn, Sandnes, Järbo och Teetee. Bästa affären i stan enligt mig, även om jag vet att inte alla håller med.

Maria sa...

Tack för inflikningen Jenny!
Jag gick på infon som jag hittade på nätet när jag skrev det, men misstänkte att jag missat några märken...

Nina BF sa...

Hje! Ni vet väl att det finns en liten garnaffär på Ikano-huset också? I sortimentet kan man hitta utvalda delar av Opal-garn, Coats, Gedifra, Järbo-garn, Falks melerade Skotte, Sirdar, TeeTee, Garngrossisten och snart garn från Nina Sagulin. Kika gärna in nästa gång ni har vägarna förbi! Ninas Hörna

Caprifool sa...

Och när ni ändå är runt ullspinneriet och Drottning Omma och snurrar. Titta in i Haralds Garn och Antikaffär i Ödeshög. Bra norska garner till skäliga priser.

Magdalena sa...

Hej
Vill bara meddela att det på butiker i centrum är lätt att missa de två sista då butikernas namn ej är markerade som resterande.

Caprifool sa...

Det är för att dom förmodligen saknar hemsida och därför inte är länkade.

Anonym sa...

Såg att Garnverket nu är stängt tills vidare.