24 augusti 2008

Till minne av Elisabeth


I början av augusti rycktes vår stickvän Elisabeth hastigt bort från oss och hon lämnade ett stort tomrum efter sig.

Hösten 2004 tog Elisabeth initiativ till att starta en stickcafé-grupp i Linköping och en kall novemberdag samma år fick hon sällskap av tre stickare på ett café i stan. Efter en trevlig fikastund bestämdes en ny träff och därmed var grunden till Linköping knitters lagd. Nu, nästan 4 år senare, har gruppen vuxit till nästan 40 personer. Linköping knitters har träffar varje vecka och har blivit en källa till glädje, vänskap och inspiration för många av Linköpings stickare. Elisabeth har även varit med och startat upp Linkmaskan som är Linköpings lokalavdelning av Sticka.

Elisabeths engagemang och drivkraft har varit mycket viktig för gruppens utveckling. Hon har alltid tryckt på att egenskaper som medmänsklighet och omtanke är viktiga i gruppen, vilket bidragit till en god stämning och en varm gemenskap.

Elisabeths värme och omtanke har både inspirerat och hjälpt många av oss på olika sätt, både när det gäller stickning och inställning till livet. Hon hade en unik förmåga att känna när någon behövde stöd eller uppmuntran och har alltid generöst ställt upp när någon behövt det.

Elisabeth lämnar ett stort tomrum efter sig och vi är många som sörjer och saknar henne. Till hennes begravning gjorde vi en krans av stickade blommor med bidrag både från stickvänner från både Linköping och andra delar av landet.

Tack för att vi fick dela den här tiden med dig, Elisabeth.


PS. På Linkmaskan blogg finns ett minnesord om Elisabeths roll i föreningen.

1 kommentar:

Raquel sa...

I hope Elizabeth will see you, havind good knit ideas, its your particular tribute