24 november 2008

Kalasdag

I går hade Linköping knitters alltså sitt 4-års kalas, och firade med en hel eftermiddag i stickningens och gemenskapens tecken.
Under dagen kunde man välja på flera prova-på-workshops. En av de mest populära blev, inte helt otippat, den där man kunde färga garn med Kool Aid.
Vilken färg ska man välja?

Rött är aldrig fel, tycker Anita.

Vi fick också lära oss flätstickning och öglestickning.


Självklart hade alla med sig något pågående stickprojekt. (Man kan ju inte gå naken på kalas!)


Jenny hade monterat det sista på sin tröja på morgonen, och kunde ta den på sig på kalaset. Den är verkligen kanonsnygg!

Så blev det tävlingsdags också. Koncentrationen var total, men ganska måmga fniss hördes också. Det är härligt med fritt skapande! Resultatet kommer ni snart få se här på bloggen. Vi kommer också behöva er hjälp att rösta fram det vinnande bidraget!

Dagen avslutades med en omgång garnhazard och bordet fylldes av mjuka, spännande paket.

Efter en hård kamp med skratt, beslutsångest och garnnystan som bytt ägare många gånger var de flesta nöjda med sin garn-skörd. Och, fick man inte behålla sitt favoritgarn, så kan man ju alltid klappa lite på grannens nystan...

3 kommentarer:

Malin sa...

Vilken härlig dag vi hade!
Jag kommer att leva på den länge.

garnpaletten sa...

Oh, så mysigt ni ser ut att ha haft det. Hoppas att jag kan hälsa på en en annan gång

Theos sa...

Kul att läsa och att höra att Kool Aiden kom till använding... fin blogg ni har...

Ändamålet för pengarna var vekligen toppen, det gjorde mig glad att få läsa även om en tår kom till mitt öga då jag åter mins den saknade vännen...