29 november 2009

Fetsrapport nummer 2

En bra fest pratas det om länge och mycket. Så här kommer ett blogginlägg till med lite fler bilder från gårdagens 5-årskalas.

Det är tydligt att det inte bara är garn som fångar vårt intresse. Strax efter att materialet för att göra stickmarkörer tagis fram såg det ut så här runt pärlburkarna. Pilliga saker kräver koncentration:
G som varit i Japan i somras visade oss hur vi kunde slå in julklapparna på japanskt vis. Här visar hon burkinslagning. Tyvärr missade jag att fota bokpaketen med vackra solfjädersmönster.
Som så många sticknördar är vi också mycket intresserade av garn. Så det var med stort intresse som vi lyssnade, tittade och provade när H visade oss hur man spinner på slända och på spinrock. En och annan slända damp i golvet, men det får man nog räkna med i början. Vid spinnrocken lyckades L snabbt få upp farten och fick till imponerande jämnt och fint garn
Ull går ju att använda till annat än spinning. Man kan tova hjärtan och andra små figurer och dekorera dem med pärlor och broderier:
Tack för en härlig dag allihop!

Inga kommentarer: