23 januari 2011

Workshopen i bilder

Det är nästan svårt att hitta ord för att beskriva gårdagens workshop med stickgraffiti på Flygvapenmuseum i Linköping. Ca 30 personer hade föranmält sig och ytterligare ett antal museebesökare blev nyfikna och anslöt under dagen.


Vid entrén möttes sticksugna besökare av en röd tråd som ledde dem in till en den stora utställningshallen där vi dukat upp två långbord med inspiration.


Garner, stickor, blommor, ballonger, bilder, piprensare mm. Besökarna uppmanades att släppa loss fantasi och kreativitet och skapa fritt. Det uppstod massor med spännande idéer och alla släppte loss bland materialet.


Om man ville kunde man hjälpa till att sticka på en lång Lovikkahalsduk till piloten Larsa som flyger ett öppet flygplan och ser ut att frysa runt halsen. Det gick att sticka på halsduken från båda ändar, och det fanns en halsduk till vardera bordet så fyra personer kunde sticka samtidigt.


Ett tiotal av deltagarna är personer som brukar komma och sticka på våra caféer men många var nya bekantskaper för oss och det lät som att många blev sugna på att komma och sticka med oss på våra ordinarie stickträffar (se datum och tider i menyn till höger).

Vi hade en härlig dag tillsammans och det var underbart att befinna sig mitt i all kreativitet, energi och ta del av de möten som uppstod under dagen. Stort tack till alla som deltog!

Här är ett urval av bilder från dagens aktiviteter:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt bra arrangerat LKPG Knitters! Ska bli roligt att gå på vernissagen. Jag vill passa på att rekommendera en underbar ganska ny bok som heter "Stickat i ekologisk ull" av Ingalill Johansson och Ewa K Andinsson. Så vackra bilder från ishotellet i Jukkasjärvi. Hälsningar från en Maria som inte stickar så mycket för tillfället!

Anonym sa...

Så snygg den pimpade bananhelikoptern blev! Piloten var inte dum han heller :-)
/Karin i Farsta