07 februari 2011

Vernissagerapportering!

I lördags var det som sagt vernissage ute på Flygvapenmuseum och det var nästan 900 besökare under dagen. Nu tror vi inte att alla kom för att titta på vår graffiti, men vi hoppas att alla fann något att glädjas åt!

Som vernissagefika bjöds det på 7 sorters kakor och kaffe/te. En underbar kontrast till det vi gjort på museet, och just kontraster är ju lite av temat på utställningen. Lite kolasnören och stickiga kaktusar fanns också för ingen skulle missa vilket handarbete det handlar om.


Vi höll under vernissagen en presentation i hörsalen där besökarna fick svar på frågor som: vilka är Linköping knitters, vad pysslar vi med när vi inte stickar graffiti, vad är egentligen stickgraffiti och varför har vi gjort det här? Med oss på presentationen hade vi också Christer Fällman, konsthallschef på Passagen, och han gjorde ett mycket bra inlägg om gatukonst i allmänhet.När vi hade stickcafé på museet den 12 januari så överlämnade vi en kartong med garn och stickor till museets personal i hopp om att de skulle hjälpa oss att pynta i utställningen. Resultatet blev den här fina lappen och det tog oss ett tag att hitta den i lördags för den sitter riktigt klurigt.


I museets butik kan man hitta de här fina stickkiten från Garnnetto.


Drakel fortsatte att hålla ett öga på oss och besökarna från sin fina luftballong, men hon hade dagen till ära också fått en fallskärm att hoppa med.Vår stilige pilot visade sig vara en överste med det här namnet:

Det är resultatet av en namntävling som vi hade under workshopen på museet. Visst ser han ut att trivas med både namnet och sin fina utstyrsel.Piloten Larsa har fått en lång färgglad halsduk som värmer honom på flygturen.Här följer ett urval av bilder från utställningen:


1 kommentar:

Anonym sa...

Blev ju finfint det där! Kul att ni hade en lyckad vernissage. Vårt inslag om utställningen ligger ute i Framtidens TV (för er som bor hos Stångåstaden). VeckoMagasinet med ett kortare inslag ligger på stangastaden.se hela vecka 7.
Bli gärna polare med oss på Facebook oxå! länk:
http://www.facebook.com/pages/edit/?id=115134298527741&sk=basic#!/pages/Stangastaden-Play/115134298527741

//Mathias & Emilia - Stångåstaden Play