05 maj 2015

Garnshopping i och kring Linköping Uppdaterad

Eftersom vi ibland får frågor om garnutbudet i Linköping kommer här en liten sammanställning över de butiker som finns:

I centrum

GarnNetto
Nygatan 38
, Linköping

Garn-Netto är en liten butik med mycket garn. De erbjuder en mängd basgarner från tex Garnstudio, Hjertegarn, Sandnes, Indiecita, Kinna Textil, Coats, Marks & Kattens mfl. Här finns även gott om mönsterpärmar att bläddra i.
 
Hemslöjden 

Storg. 41, Linköping

I Hemslöjdens butik hittar man massor med vackra saker och där finns mycket inspirerande för slöjdintresserade. Hemslöjden har tyvärr inte så mycket garn, men där finns ett fint urval av bla Östergötlands ullspinneri och Yllets lingarn. Samt även en del annat slöjdmaterial som tex ull och filtningsnålar, trådknappar, väv-, broderi- och knyppelgarner, nålbindningsnålar, slöjdböcker mm. Hemslöjden erbjuder även en mängd slöjdkurser.

Berg & Granboms Handarbetsaffär

 Bokhållareg. 2, Linköping

Berg & Granboms är en handarbetsaffär och erbjuder lite allt möjligt på det temat – broderier, knappar, pappersgarn, nålfiltnings-kit mm. Och på senare år har deras garnhyllor blivit fler och innehåller tex Järbo, Regia, Coats samt en del effektgarner, glittertråd mm.

Garn Extrem
Storgatan 32, Linköping

Duraflex garn håller till i en källarlokal bredvid Akademibokhandeln. De har en mängd billiga garner av olika kvaliteter och märken och har ofta reakorgar och specialerbjudanden. Här kan man bland annat hitta garner från Sandnes, billigt bomullsgarn i många färger och grovlekar samt en del handarbetsmaterial, tygstuvar mm.

I närheten

Östergötlands ullspinneriStoreryd, utanför Ödeshög

Strax utanför Ödeshög håller Östergötlands ullspinneri till. Där möts man av Ulla-Karin och Börje som driver spinneriet och har möjlighet att handla deras fina garner, filtar, kläder mm samtidigt som man i bakgrunden hör bräkande får eller ett svagt brummande från spinneriet. Förutom Visjö, Karamell, Pälsullgarn, DoRedo mm finns där ofta korgar med andrasortering och mindre partier av färg- eller spinnexperiment som inte går att hitta någon annanstans. Butiken har öppet på fredagar och lördagar, eller efter överenskommelse.

Drottning Omma
Smedjegatan 18, Ödeshög

Här finner man vackra angora- och ullgarner från Sjönäs angora samt en del av Östergötlands ullspinneris garner. Förutom garner erbjuds hantverk i bla keramik, glas och smide samt en del godsaker som tex chokladpraliner och te. De erbjuder även en mängd olika kurser i bla växtfärgning, ullkännedom och tovning. Under vinterhalvåret har de öppet fredag-söndag och under sommarhalvåret alla dagar.

Inga kommentarer: