04 juli 2006

Vad är ditt alibi?

Igår samlades delar av Linköping knitters för en stunds spontanstickning i halv-skuggan i Trädgårdsföreningen. Om jag räknat rätt var vi som flest 8 personer, varav två nykomlingar (Hi Seana och Hej Alva). Det stickades på sjalar, pulsvärmare, linnen, tröjor, i-cords och virkades på en hatt, och pratades en massa.

Det stora samtalsämnet för dagen var inbrotten som nyligen drabbat två av våra LYS; Hemslöjden och Garn-Netto. Skyltfönster hade krossats och glassplittret förstörde hyllmeter med garn. Det som stulits var framför allt uppstickade sjalar och en del andra plagg, samt en del exklusivare garner. Det verkar vara ett beställningsjobb av någon som kan en del om garner och stickning. Eftersom Linköping knitters har ju synts både här och där på sistone, så kanske vi borde börja fundera på alibin (visst brukar vi ofta ha stickträffar mitt i natten?!) Å andra sida har ingen av oss kallats till förhör än, så det verkar som om misstankarna är riktade åt andra håll.... men kanske är det någon som har något att erkänna? ;)

Inga nya träffar bestämdes, men vi pratade om att utse Trädgårdsföreningen till vår mötesplats över sommaren (och Waynes då det regnar). Om ingen protesterar högljutt föreslår jag att vi bestämmer det.

/Maria

2 kommentarer:

sbfreih sa...

Hi!

Démonée sa...

Maria! det var en mycket rolig krönika.
Bravo!