10 oktober 2006

Workshop i montering

I måndags kväll samlades ett gäng förväntasfulla elever hemma hos Gudrun. Det var äntligen dags för oss att få en lektion i hur man kan montera sina stickade alster lite snyggare. Vi kom dit väl förberedda med diverse nallar, tomtar, tröjor mm som skulle sys ihop. Gudrun dukade förutom fika även fram nålar, vadd och krokodilklämmor på bordet. Klämmorna är ett knep för att hålla ihop två stickade stycken för få dem att ligga stilla under monteringen.

Sedan satte vi igång och provade på att montera både på rätstickat och slätstickat. Det blev riktigt prydligt, och var inte fullt så svårt som man kunnat tro. Inte heller är det alls tråkigt att montera i glada vänners lag. Vi hade väldigt roligt, när vi stoppade nallarna med vadd och såg dem ta form. Det blev många skratt åt våra intressanta alster under kvällen! Tack snälla Gudrun för att du ville dela med dig av dina kunskaper! (Ja, och av äppleskörden.. ;-)


6 kommentarer:

Maria sa...

Tack för en härlig kväll allihop! Lite stickning och fnitter gör underverk för humöret och energin! :)

Stickorren sa...

Ja, nog var det en härlig kväll! Jag tycker det är så roligt med er alla och trivs så gott i erat sällskap

Inger sa...

Det ser väldigt trevligt ut,hade gärna varit med,men jag var i Stockholm och fick en åktur med ett av marinens fartyg.fyra timmar rakt österut.Det är fint i Stockholms skärgård.

Kristina sa...

Tack för måndagskvällen. Somnade med ett leende på läpparna efter allt skratt.

Démonée sa...

Men...vad har jag gjort dig för ont för att du ska publicera den där bilden på mig????!!!!!

Malin sa...

Verkligen en härlig kväll som gjorde gott på många sätt.